Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home   Info   Studiehuis Kunstgeschiedenis en Vrij Atelier

Studiehuis Kunstgeschiedenis en Vrij Atelier

De lessen Kunstgeschiedenis kunnen ook door vrije leerlingen gevolgd worden. In dat geval spreken we over het Studiehuis.

 

Studiehuis Kunstgeschiedenis (voor vrije leerlingen)

In het studiehuis Kunstgeschiedenis maak je een ontdekkingstocht doorheen de ontwikkeling van de beeldende kunst. We gaan dieper in op een bepaalde stijlperiode of bespreken het werk van een groot kunstenaar. Je leert op kritische wijze kunstwerken analyseren en nadenken over kunst.

 

Het studiehuis Kunstgeschiedenis (één lesuur per week) duurt een volledig schooljaar en kost 100 euro.

 

Lier

op dinsdag om 11.10u, 12.10u, 13u, 15.40u, 16.40u, 17.30u en 18.20u

op zaterdag om 8.30u, 11.10u en 12.10u

 

Ranst

Gemeenteplein 25

op dinsdag om 8.30u

Vrij Atelier (voor oud-leerlingen)

Leerlingen die aan onze academie zijn afgestudeerd, kunnen in uitzonderlijke gevallen in het hoofdgebouw aan de Koepoortstraat een atelier huren, waar ze een heel schooljaar lang (twee dagdelen per week) in groep aan hun creaties kunnen werken.

 

Het huren van zo'n Vrij Atelier bedraagt 350 euro*. Wie reeds aan de academie een opleiding volgt, kan tegen een verminderd tarief van een atelier gebruik maken.

 

Geïnteresseerden kunnen zich digitaal kandidaat stellen via sask@lier.be.

 

Let op: iedere kandidaat wordt uitgenodigd op de installatievergadering van maandag 19 september. Op die vergadering wordt beslist welk lokaal je krijgt toegewezen.

 

* Wie een atelier wil huren, moet lid zijn van de Vrienden van de Academie. Het lidmaatschap betaal je apart aan de Vriendenkring.

Contactinformatie

Stedelijke Academie voor Schone Kunsten

Koepoortstraat 1
2500 Lier
tel. 03 488 14 27